Kollektivet

Idén om en fiskeblogg började sakta växa fram hos Bergman och Mackan under hösten 2010. Grabbarnas fiskestigar hade nämligen korsat varandra under sommaren, och allt medan hösten gick och dom gemensamma fiskedagarna blev allt fler, så tyckte dom att det kunde vara ett kul sätt att dela med sig av sitt stora intresse för fiske genom en blogg!

Nyåraftonsmorgonen 2010, ute på Iljungens is, föddes det som senare kom att kallas för Torrflugakollektivet, torrfluga.se. 31 Januari 2010 postades det första blogginlägget.

Nyårspimpeln
För att fira detta faktum att ”kollektivet” postade sitt allra första blogginlägg just på nyårsaftonen 2010 så kör man därför den återkommande nyårspimpeln på nyårsaftonsmorgonen varje år. Helt enkelt för att det är ett trevligt sätt att samlas på, skratta, och knyta ihop det gångna året tillsammans. Sedan 2014 finns även ett vandringspris instiftat av Mackan, där längst fisk under nyårspimpeln vinner. Så nu är det inte längre bara ett trivsamt pimpelmys, nu är det även tävling!

Vilka är då Torrflugakollektivet?
Ja, det finns ingen medlemsstock där någon är med och någon annan inte. Det har heller aldrig varit meningen, därav det luddiga smeknamnet ”Kollektivet”. Även om det i grunden finns en kärna med personer som drog igång hela karusellen, som hela tiden funnits kring torrfluga.se, och som roddar och håller skutan flytande, så är det just ett lösaktigt kollektiv vi vill vara. Det är helt enkelt en svårdefinerad samling vänner, kamrater, kompisars kompisar, någon som känner någon, eller någon som inte känner någon och bara vill ha en kompis. Är man bara en god, kul och trevlig kamrat, som älskar att fiska. Då är man välkommen att hänga med oss, fiska med oss, och helst av allt….skriva med oss.

Bloggen!
Ambitionen är alltid hög. Men det primära är att kunna bjuda på hyggligt läsvärda reportage med text och bild från våra äventyr och vårt fiske i allmänhet, men kanske flugfiske i synnerhet.

I vissa fall dyker det även upp lite filmat när material och tid finns.

Välkomna!